De ce detergenti naturali?

În viața de zi cu zi suntem expuși la nenumărați contaminanți chimici si nu cunoaștem despre efectele pe timp scurt sau lung a multora din ei si de obicei nici nu suntem conștienți că acești contaminanți chimici ne afectează.

Ne dorim mereu să fim sănătoși, ne dorim să avem copii sănătoși care cresc într-o lume sănătoasă dar de cele mai multe ori nu facem nimic în acest sens.

Industria chimică a produs bunuri din ce în ce mai performante, însa, din ce în ce mai dăunatoare sănătații.

Numărul mare de indivizi care suferă de maladii incurabile este dovadă clară a acestui fapt.
Substanțele chimice dăunatoare se află peste tot: în aer, în sol, în apă dar mai ales în alimente și în produsele pe care le folosim pentru îngrijire corporală sau curațenie.

Atunci când faceți curățenie în casă vă doriți să scăpați de acele elemente nocive (praf, bacterii, acarieni,etc.) care vă pun sănătatea în pericol. Ar fi absurd să încercați să eliminați aceste elemente nocive folosind produse pentru curățenie care ar putea să dăuneze sănătății dumneavoastră sub o altă formă, adică prin contact cu pielea dumneavoastră sau cu suprafețele pe care veți călca sau veți sta ulterior.

Va propunem o gamă de detergenți ecologici si BIO, soluții de curățat pardoseli, solutii de indepartat petele, degresant pentru bucatarie, curatenie in zona dușului,  etc…100 % sigure pentru sănătatea dumneavoastră! În acest fel, veți fi convinși că faceți ceea ce trebuie pentru căminul dumneavoastră, locul unde vă petreceți cea mai mare parte a timpului.

Pentru orice părinte, copilul reprezintă cea mai mare realizare a vieții sale, realizare care trebuie protejată și susținută cu orice preț. De aceea, este important să oferim un start corect în viață copiilor noștri folosind produse de curatenie care sunt biodegradabile, nu conțin enzime si înălbitori optici, contin parfum obținut din ingrediente naturale, hipoalergenici pentru piele sensibila.

 

Inspirati de natura alaturi de naturaMag

Faptul ca produsele „naturale si sanatoase”castiga teren ne arata si studiile din cadrul Euromonitor International.

In general identificam stilul de viata sanatos cu consumul de fructe si de legume si deasemenea  cu alimentele naturale, putin procesate.

Termenul „organic” se utilizează pentru produse agroalimentare în spaţiul anglo-saxon. Termenul „bio” (de la biologic) înseamnă acelaşi lucru, fiind folosit în special în spaţiul franco-german. In SUA şi Canada se utilizează termenul „organic”, în spaţiul german – se utilizeaza  „eco”, dar şi bio, iar în Italia termenul folosit este de „bio”. În Romania, pe sigla de certificare scrie „Agricultura Ecologica” , cu prescurtarea „ae”.

Ce este agricultura ecologica?

Agricultura ecologica este un sistem de producție care susține starea de sănătate a solurilor, ecosistemelor si oamenilor. Ea se bazează pe procedee ecologice, creaza conditii favorabile de conservare a biodiversitatii,  prin adaptarea ciclurilor de dezvoltare la conditiile de mediu locale, evitand utilizarea de materii prime cu efecte adverse. Agricultura ecologică combină tradiția, inovarea și știința in beneficiul mediului,  prin promovarea unor relatii de viata echitabile pentru toți cei implicați in sistem.

,,Agricultură ecologică”, termen protejat şi atribuit de U.E României pentru definirea acestui sistem de agricultură este similar cu termenii ,,agricultură organică” sau ,,agricultură biologică” utilizaţi în alte state membre.

Rolul sistemului de agricultură ecologică este de a produce hrană mai curată, mai potrivită metabolismului uman, în deplină corelaţie cu conservarea şi dezvoltarea mediului.

Ce sunt alimentele naturale?

Alimentele naturale ar trebui sa excluda ingrediente care nu se gasesc in mod natural in produs, nu provin din natura sau sunt daunatori pentru sanatate.

Produsul ar trebui sa fie fabricat din ingrediente naturale, sa fie minim prelucrat, sa nu contina hormoni, antibiotice, coloranti alimentari, arome, care nu au fost initial in alimente.

In acest moment legislatia nu face referiri exacte la „produs natural” insa incercam sa fim cat mai aproape de natura pentru a va oferi un strop de bucurie in fiecare dintre produsele comercializate de naturaMAG.

Va invitam pe magazin pentru a descoperi produsele fara ingredientele : conservant, paraben, E-uri, etc…

Va salutam natural!

 

Echipa naturaMAG

 

 

Din grija si respect pentru familia ta!